C3 282 - +Mobile RHM Architects
cena: 55.00 PLN cena z VAT 0% price: 18.33 €

Jaehong Lee

C3 282 - +Mobile RHM Architects

Wydawnictwo: C3
Ilość stron: 192, Format: 297 x 225, Pierwsza publikacja: 2008.02, Rok wydania: 2008.02 ISSN: 1227-611102 Dostępność: Niedostępna Okładka: miękka

Cena rynkowa: 62.00 zł, u nas: 55.00 zł. Oszczędzasz: 11 %.

Opis proponowanego produktu

282 wydanie świetnego magazynu C3 poświęcone projektom biur +Mobile oraz RHM Architects.

Poniżej spis treści tego wydania oraz opis wybranych publikacji w języku wydania tego czasopisma (j. angielski):

On the Board
Environmental City in Santomera / Adhocmsl + Barbarela Studio + Best Before + Modostudio
Civilization Museum / X - TU Architects
World Mammoth and Permafrost Museum / Leeser Architecture
Dun Laoghaire Park Library / Arkitema

+ Mobile
Mobile and Transformable Space / JongJin Kim
Little Houses on the Black River / Parsons The New School for Design
Micro Compact Home / Lydia Haack + John Höpfner. Architekten + Horden Cherry Lee Architects
Mobile Art Park / PARA
Mies Meets Granpré/ B A R
Quon / Andrew Maynard Architects
Carapace House / Lab Zero
Drop Off Unit / Lab Zero
Buggy House / Emmanuel Combarel and Dominique Marrec Architects
Nohotel / Tobias Lehmann + Floris Schiferli
Blue Wave / Andreas Angelidakis
Chanel Mobile Art Pavilion / Zaha Hadid Architects
Space MO / JongJin Kim

RHM Architects
Interview Contextualism for Community
The Terrace
The Vance House
South End Road
Gore Road
Church Walk
Duncan Street, Liverpool
Affordable Housing in Elmswell
New Housing at Bank Hall, Lancashire
Houghton Regis

+ MOBILE
Little Houses on the Black River

Parsons The New School for Design

Parsons The New School for Design, Konstfack University College of Arts, Crafts and Design in Sweden and St. Etienne School of Art and Design in France participated in a year-long collaboration sponsored by Formen Hus (House of Design), a new design museum and research center located in Hälefors, Sweden, to design and construct seasonal, flat-pack dwellings on a former industrial railway bridge over the Black River in Sweden.

When Hälefors, a Swedish town located in the heart of the countryside, lost it main source of economic sustenance with the closing of a steel manufacturing plant, the municipality began its reinvention as a destination for the study of design and culinary arts. As a significant step toward this transformation, Formens Hus opened in November 2005. Sponsored by the municipality, the Swedish Society for Crafts and Design, and the Swedish Industrial Design Foundation, Formen Hus organizes conferences, design education programs for children, and an intensive one-year program to prepare designers for graduate school.

 

In need of temporary housing for designers, scholars and other visitors, Formen Hus and Parsons The New School for Design-following a successful academic project in 2005-discussed a second collaboration to design and construct seasonal dwellings on a former industrial railway bridge over the Black River, which runs through Hälefors.

 

This site would offer visitors a reminder of the town’s industrial heritage, while the new dwellings would serve as a model for the imaginative reuse of existing infrastructure by other local institutions and community-centered initiatives. St. Etienne School of Art and Design in France and Konstfack University College of Arts, Craft and Design in Sweden were invited to join this collaboration.

 

From the outset, these institutions set in place two guiding principles. In accordance with a shared commitment to sustainability, the structures would be built from local materials and utilize resources available in the community.

 

Secondly, extending Formen Hus’ vision of learning through design, the project would not only serve as an educational experience for the participating students, but would engage the local community in its fabrication, use and life cycle.

 

Taking inspiration from the traditional Swedish cabin or friggebod, in September 2005 students began the process of designing a series of seasonal dwellings with built-in and modular furnishings that occupants could configure to their liking. These dwellings would be designed as a kit of parts that could be packaged for retail or deployed in circumstances of natural or manmade disasters. Working with this basic program and site requirements, each school developed preliminary design concepts and in the spring of 2006, all three schools convened at Formen Hus to share their ideas and collaborate on the ultimate design: a series of structures on moveable tracks.

 

Parsons and St. Etienne students each were charged with designing a sleeping/living compartment that can be configured together or apart. Konstfack students would design a kit of provisions including power supplies, additional furnishings, and other products to enhance these environments. Parsons faculty member Robert Kirkbride designed a service compartment, constructed by Parsons students on site, which combines kitchen and bathroom facilities and also serves as a docking station for the entire structure during the winter months.

 

 

+ MOBILE
Micro Compact Home

Lydia Haack + John Höpfner. Architekten + Horden Cherry Lee Architects

Modern aircraft interiors have advanced our awareness of quality in compact personal spaces: indirect lighting and directed ventilation, integrated flat screen displays, internet and mobile phone connectivity from 30,000ft. carefully designed and scaled lightweight crockery and cutlery and fine food preparation and presentation from the best airlines.

The micro compact home group aim is to bring these products and experiences to earth. The project is enhanced by the advantages of production in an exceptional factory environment in rural Austria.

A clean and sheltered environment with automated high quality control and a desire to present the best in design and detail from an experienced family owned business. Small scale foundations and services are prepared on site in parallel with the production process in the factory. When this work is completed it takes just five minutes to install a micro compact home.

Recent life has been transformed by the internet, flat screen television, the microwave and compact fridge freezers, long duration led lights and ceramic disk tapes and clean hygienic fittings. The micro compact home could not have existed before these, the storage of books was an essential part of learning and the ownership of artifacts an essential expression of wealth.

Today we acquire knowledge from the internet and wealth is expressed by a high degree of mobility. Our whole life experiences are formed by combination of exercise by jogging, gym, sports and breath of life knowledge from experience through education, television, web and travel. We can now touch and be touched by the world from a tiny space.

In addition, building technologies are advancing in the wake of aerospace, marine and auto industries, enabling new opportunities for living spaces with higher performance and less material. The micro compact home is a high quality home space for short stay living. It is intended for informed single people with a mobile work or leisure orientated lifestyle, and a desire to minimize material use and broaden life experiences.

The m-ch makes it possible to own, share or lease several micro compact homes in different cities or contrasting mountain, forest, or marine locations.

The micro compact home is constructed with a timber frame and panel construction using recyclable and durable flat aluminum cladding. Vacuum insulation is used within the roof composite not only for its thermal efficiency, but to minimize weight.

The micro compact home has minimal impact on the environment. Following installation of the support frame onto micro piles the m-ch is crane-installed within five minutes from truck or trailer. Commissioning occurs after connecting the micro compact home to service points. Crane installation allows the m-ch to be positioned with care close to and between trees and within other environmentally sensitive landscapes.

 

 

 

RHM Architects
The Terrace and 8 Projects

Annalie Riches + Cathy Hawley + David Mikhail

The works of David Mikhail Architects (DMA) are based in London, UK, in areas where old brick structures built in the nineteenth century are densely packed together. In this area, construction laws strictly regulate construction projects so that the buildings blend in with the surrounding area in terms of volume, height and materials used. DMA has been exploring with construction techniques and approaches that offer the maximum positive benefits given such external constraints. The residential renovation projects of this group thus took place not only under tight regulatory constraints but also under strict economic considerations, not to mention the limitations inherent in any renovation project. By transforming the living room as the center of the living space, the housing renovation projects seek to enhance the quality of residential life as a whole.

At ‘The Terrace’ and the ‘South End Road’ complexes, the renovation projects included expansion of the living room areas and opening up of the ceiling to create living spaces with an open look-and-feel. The walls of the expanded living rooms and the roof both incorporate glass so as to bring in additional natural light and to allow residents to enjoy the gardens more closely.

In a pivotal move at the Competition for Housing with Developer Urban Splash, David Mikhail joined with Annalie Riches and Cathy Hawley to establish the RHM Architects in 2005. Generally speaking, a more shielded and enclosed area is advantageous for promoting individual privacy, while spaces with more open designs contribute to the formation of a sense of community. In this sense, the public residences architected by RHM strike a balance between the seemingly contradictory relationships of individual privacy with social community concepts.

At the ‘Houghton Regis’, which includes 180 units within the complex, houses are arranged in rows with two gardens in the center serving as a community-friendly space. This design has resulted in a greater number of units with direct access to the land, which makes it possible for each residence to have a private garden. In the residential complex as a whole, both public and private spaces coexist to allow for all to more fully enjoy the natural surroundings. In addition, ‘The Terrace’ in each building and large balconies serve as spaces for fostering communication among the neighbors. At Duncan Street, Liverpool, where ten residences are lined along the street, communication with the residents and the neighbors occurs through the terrace - style garden at each unit. At the affordable housing in Elmswell situated within the ‘curving garden’ walls, there is not only a privately owned yard by each household but also three shared outside community areas. Also energy was conserved by using sprayed hemcrete and a mixture of limestone to build the walls, both of which are environmentally friendly and have excellent insulation, and also by facing the residences toward the south. The architecture of RHM not only minimizes the impact on the environment but also incorporates a sense of harmony between the new structures and existing structures. At the ‘New Housing at Bank Hall, Lancashire’, the new residential complex took into account an old Bank Hall and farm houses which were built with red-walls. Here, the new residences are similar in size, color and materials with the existing farm houses and enhance the overall atmosphere by blending in naturally with the scenic panorama of the village.

The works of RHM Architects, which began with some basic questions on residential issues, highlight how residential structures can work to enhance natural lighting, the natural surroundings and a sense of community while also preserving the traditional scenery and lifestyles of the existing area.  by SuJin Kim

 

 

 

 

 

 

Publikacja jednojęzyczna, w wersji językowej: